جزیره لارک در قشم
جزیره لارک در قشم
لارک جزیره ای بسیار زیبا و ناشناخته واقع در خلیج فارس است. چنانچه به سواحل طلایی و آب های شفاف مرجانی علاقه داشته باشید، حتما باید این جزیره را در فهرست مکان های دیدنی خود بگنجانید. خلیج فارس جزایر بسیار متعددی دارد که تعداد زیادی از آن ها خالی از سکنه هستند. از میان جزایر دارای سکنه کشور، جزیره لارک کمتر شناخته شده است. علت آن نیز واقع شدن این جزیره در کنار دو جزیره محبوب گردشگری یعنی هرمز و قشم در استان هرمزگان است که اکثر توجه ها را به سوی خود جلب کرده اند.
اگر چه در تور قشم در حال حاضر این جزیره بیشتر مورد توجه گردشگران و توریست ها قرار دارد. علت آن هم انتخاب یک عکس از سواحل زیبای این جزیره در شب در بین عکسهای منتخب سال ۲۰۱۵ مجله معتبر نشنال جئوگرافی بوده که سبب شهرت بیشتر این جزیره در میان توریست های خارجی و حتی گردشگران ایرانی شده است.
موقعیت جغرافیایی جزیره لارک در قشم
به سفارش سفر باتو ،جزیره لارک دارای ۷۷ کیلومتر مربع مساحت است. فاصله لارک با قشم ۱۶ کیلومتر، با جزیره هنگام ۵۱ کیلومتر، با جزیره هرمز ۲۲ کیلومتر، با جزایر تنب های بزرگ و کوچک ۱۲۶ کیلومتر و با بندرعباس ۳۱ کیلومتر تخمین زده شده است. جزیره لارک در قسمت جنوب شرقی جزیره قشم واقع شده است. این جزیره از کوه های آتش فشانی مخروطی شکل درست شده و مرتفع ترین نقطه آن ۱۳۸ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و همینطور بزرگ ترین قطر آن ۶٫۱۰ کیلومتر است. خلوتی، تمیزی، و ساحل پاکیزه مناسب شنا کردن عامل جذب شدن قشمی ها به این جزیره است. چانچه می خواهید مدتی را در آرامش بگذرانید و از طبیعت بکر و دست نخورده لذت ببرید، حتما گذری به جزیره لارک داشته باشید.
کسب و کار در جزیره لارک
لارک در تنگه هرمز قرار دارد و در کنار جزیره های قشم و هرمز است و قسمت مسکونی آن محدود به روستایی با جمعیت کم است. کسب و کار مردم لارک اکثرا صیادی است. صیادان ماهی های خود را بیشتر در شهرهای کشور عمان به فروش می رسانند، چرا که آنجا پول بیشتری برای صید ماهی می پردازند. میزان صید سالیانه در حدود ۸۰۰ تن است و از اول مهر ماه صید شروع می شود، انواع ماهی های صید شده در این جزیره عبارتند از هامور، سرخو، سنگسر، مقوا و میش ماهی. معادن طبیعی موجود در این جزیره عبارتند از معدن خاک سرخ در ۱۲ كیلومتری جنوب غربی اسكله، معدن سنگ آهن، معدن نمک، معدن گوگرد و همینطور معدن سنگ سفید. تعدادی از مردم جزیره نیز به دامپروی سنتی که به صورت غالب پروش بز است، می پردازند.
کشتی های غول آسا در جزیره لارک
جزیره لارک و هرمز دارای آبراهه ای در بین خود هستند که هر روز مکان گذر کشتی های باری و نفت کش های بسیار بزرگ است، ولی کشتی های غول پیکر با بندر کوچک لارک کاری ندارند، زیرا اسلکه آن برای این کشتی ها قابل پهلوگیری نمی باشد. جزیره لارک در منطقه تنگه هرمز جنوبی ترین خاک کشور ایران به حساب می آید، به همین علت از اهمیت استراتژیک بسیار بالایی برخوردار است و سواحل جنوبی آن هم نظامی است. در صورت صاف بودن هوا خیلی راحت جزایر هرمز، قشم، بندرعباس و کشور عمان از سواحل لارک قابل رویت است.
جمعیت و زبان در جزیره لارک
میزان جمعیت موجود در جزیره لارک حدودا ۲۰۰ تا ۳۰۰ خانوار است. گویش بومی مردم جزیره لارک گویشی از زبان لری به نام کُمزاری است. این گویش در جزیره مُسَندَم کشور عمان نیز رایج است. البته گویش کمزاری لارک تحت تاثیر زبان فارسی قرار گرفته است و تفاوت بسیار زیادی با نوع خود در کشور عمان دارد.
چگونگی تامین آب آشامیدنی و برق
برعکس دو جزیره قشم و هرمز، مردم جزیره لارک ارتباط بسیاری با کشور عمان و شهر راس الخیمه برقرار می کنند و حتی بعضی از آن ها جهت مهاجرت به این کشور کوچ کرده اند. آب آشامیدنی مردم این جزیره اکثرا از طریق بندرعباس به آنجا برده می شود و همینطور آب برکه ها و چاه های جمع آوری آب باران نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برق جزیره لارک هم به وسیله ۲ موتور برقی که به میزان ۵٫۱ مگاوات آبی قدرت دارد، تولید می شود. تور وان سفر باتو را رزرو کنید.
جزیره لارک از نظر زمین شناسی
از نظر زمین شناسی این جزیره زیبا از تنوع بسیار زیادی برخوردار است. جزیره لارک گنبد نمكی است كه در اواخر دوران سوم زمین شناسی تشکیل شده است. رسوبات حواشی گنبد دارای چینه بندی متقاطع با زاویه بیشتر از ۳۰ درجه گواه بر رسوب ماسه های ساحلی و همینطور تاثیر عمده باد شمال در رسوب گذاری این از نوع رسوبات است.
جزیره لارک در تصرف کشورهای بیگانه
جزیره لارک از قرن 16 میلادی به بعد مدتی در اشغال هلندی ها، پرتغالی ها و انگلیسی ها قرار داشته است و تاسیسات، قلعه های نظامی با تجهیزات توپ و برج های دیده بانی هنوز هم در این جزیره دیده می شوند كه حكایت از اهمیت این جزیره در گذشته دارد.
[ بازدید : 1584 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]